0


Nieuwsberichten
Vacature: Calculator
13 juli 2020
Vacature: Mallenmaker beton
10 februari 2020
Baubles Parade
12 januari 2015
SocialSofa
27 juni 2012
Ovata
27 maart 2009

 SocialSofa

Wellicht heb je ze al gezien, of ervan gehoord: de SocialSofa's. Deze inmiddels bekende artistieke banken worden in de fabriek van De Jong Beton gemaakt.

SocialSofa’s zijn betonnen banken verspreid over het land met als gedachte: de omgeving mooier, gezelliger en vooral socialer te maken! Een initiatief bedacht door Karin Bruers wat als oorspronkelijke doel had om 1000 banken in en rondom Tilburg te plaatsen. Dit was zo’n groot succes dat er inmiddels honderden banken door heel Nederland staan. De SocialSofa wordt door middel van mozaïek van een mooi ontwerp voorzien. Dit gebeurt in een werkplaats door voornamelijk arbeidsre-integranten. De sofa’s kunnen worden ontworpen door bijvoorbeeld kunstenaars of bedrijven, maar er is ook de mogelijkheid om zelf, of samen met je buurt, een SocialSofa te ontwerpen.

Naast de Social Sofa is er inmiddels ook de SocialDivan;De SocialDivan is het nieuwste model. Deze chaise-longue heeft een breed zitvlak, zodat er meerdere mensen tegelijkertijd op plaats kunnen nemen. Een sierlijk model om bij openbare gelegenheden te plaatsen. De divan is met name bedacht voor boulevards, avenues en grote pleinen, maar kan uiteraard overal geplaatst worden. met een gewicht van 1700kg kunt u dit product met een gerust hart in de buurt plaatsen. De SocialDivan is 82x215x99,5 cm.

De SocialEgg;De SocialEgg is een nieuw product van SocialSofa. Het doel van deze eieren is het opvrolijken van de straten waar nu nog de kale betonnen palen staan die de weg versperren. Die palen moeten allemaal vervangen worden door deze vrolijk gekleurde eieren. De eieren wegen ongeveer 200 kg en zijn te verankeren in het straatwerk. Het maakt de straat een stuk levendiger en het doel van de palen blijft in stand.

En de SocialWorldDe SocialWorld is ontstaan als idee om een aantal globes op een plein te zetten en zodoende een voetgangersgebied te creëren. Je kunt er allerlei kunstuitingen op loslaten. De SocialWorld is 51 cm doorsnee en wordt geleverd met voet. Deze is 60x60x20 cm. Het totale gewicht, inclusief voet, is ongeveer 400 kg.

Al deze 'sociale' elementen worden door De Jong Beton geproduceerd!SocialSofa, daar zit je goed!

Klik hier voor de website van SocialSofa.

  De Jong Beton B.V.    -    Looiersweg 5    -     5131BE    -    Alphen    -    Tel: 013-5086710    -     Mail: info@dejongbeton.nl